(El)Szigetel(Őd)És

A szigetelés, ami hónapok óta része mindennapjainknak, olyan pontjára ért, amikor már van értelme írni róla.

Férj spórolni szeretne. Szorgalmas is. Ügyes is, kitartó is. Mindezek együttállásának tudható be, hogy hónapok óta szigetelünk, és még hónapokig fogunk.
Szakembereket megbízni egyszerű. Gyors. Hatékony. De leginkább drága. Férj kiszámolta, (Férj mindig mindent kiszámol, kikalkulál, átgondol, oszt, szoroz, stb.) hogy 200 és 300 ezer forint közötti összeget spórolunk meg, ha a házunkra a hungarocellt mi magunk ragasztjuk, vágjuk, dűbelezzük fel. Ez egyébként elképesztően egyszerű...nek néz ki messziről. Olyan, mint a puzzle. A valóságban, ha az ember nulla tapasztalattal és gyakorlattal vág bele, akkor sokpercnyi vita és sokpercnyi fáradt kétségbeesettség alapjául szolgál.
Elmondom dióhéjban a lépéseket. A Férj szót F-fel helyettesítem az egyszerűség kedvéért.

- F mindent megnéz, átrág, átgondol, átszámol az interneten. (=2 hónap)
- F mindenhonnan árajánlatot kér, munkadíjjal, anélkül, anyagköltséggel, anélkül, majd mindent újra megnéz, átrág, átgondol, átszámol. (=1 hónap)
- F dönt arról, hogy hol vesszük meg az alapanyagokat. (= 2 hét)
- F mindent újra megnéz, átrág, átgondol, átszámol. (=1 hét)
- F és én, elmegyünk, megvesszük a ragasztót, a megfelelő vastagságú szigetelőanyagot, a lábazati szigetelőanyagot, a dűbeleket, az indítósíneket, a szegélyhálókat és kiválasztjuk a vakolat színét. (=1 nap)
- F hungarocellvágót szerez. (=2 hét)
- F állványt szerez. (=2 hét)
- És már kezdődhet is a munka. (= hónapok)



Gondolom, azt meg sem kell említenem, hogy mindeközben munkaterv is készül ám. Pl. "Akkor most (délelőtt 11 óra) felrakom az indítósíneket, aztán bejövök ebédelni, és délután felrakom az első 3 sort."
Ebből az lett, hogy az indítósíneket 2 napig csavaroztuk, mert nem lett vízszintes, lekonyult, nem ért össze, stb. Tehát az élet szép volt idén nyáron is!






De F, mint már említettem szorgalmas, ügyes, kitartó. Ennek köszönhetően úgy léphetünk át 2016-ba, hogy a házunk, jelentem, el...ööö...leszigetelt állapotban van! Egyenlőre szürke, jövőre jöhet a színes vakolat is. Szép lesz, alig várom, képeket majd teszek fel, ha aktuális lesz.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Boldog születésnapot Sweethomeprojekt!

A blog már nem menő

Februári agónia