Paprika? Paradicsom? Paprika-paradicsom! ...

... avagy pionírok és egyéb túlélők a kertünkből

Kérdés: Mi látható az alábbi képen?
a) paprika
b) paradicsom
c) a poén már le lett lőve a címben

























A helyes válasz beküldői között nagy-értékű élménybeszámolókat sorsolok ki. Tehát: kedves, és kertészkedésben (is) igen tapasztalt kolléganőm, nevezzük mondjuk Á-nak, ajándékai voltak a csodás paradicsompalánták, amiket rendesen gondoztunk is G-vel, locsolgattuk, karózgattuk, kötözgettük, meg minden. A fenti képen az első nagykorúvá serdült példány látható, meg is ettük, szendvicsbe került, hát eléggé jó volt, mondhatom, de ezt nyilván csak az érti, aki már locsolgatott, karózgatott, kötözgetett, és szüretelt már saját paradicsomot, nagy S-sel.

Zárójelben jegyzem meg, hogy valami atkaféle, aljas kis dög, a családjával, meg minden rokonával úgy hiszi, hogy nekik lettek odatéve a parik, de nem. Mivel mi nem permetezünk egyáltalán, ezért (most idéznék egy másik, hasonlóan tök jó blog egyik bejegyzéséből, amit nemrég olvastam) "ezt a növény most már meg kell oldja bicepszből." Gyorsan mutatom is az ilyen volt, ilyen lett-képeket. A sort a rendes kerek-fajta, anyutól kapott palántából fejlődött első úttörő zárja.






Na de termett ám itt más is. Sokak várakozásával ellentétben, eléggé jól csináljuk ezt a  földművelés-dolgot, még ha néha nagyon elegünk is van belőle. Elsőként lássuk a vöröshagyma- és fokhagyma-csodákat.



Aztán beszámolnék arról is, hogy elkészült életem első, (majdnem) önállóan elkészített lekvárja, a saját (nagy S-sel) fánkon termett 1/2, azaz fél kilogramm sárgabarackból. A bizonyíték itt látható.


A már legendássá lett batáta is csodásan fejlődik, illetve G cseresznyepaprikái is gyűjtik az erőt.



És íme még két before-after-fotó a szedresről, az őserdei állapotok korából, és néhány órával, valamint 72 szúnyogcsípéssel és két vízhólyaggal később.


Hamarosan újra jelentkezem. Aki nem hiszi, járjon utána.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Boldog születésnapot Sweethomeprojekt!

A blog már nem menő

Februári agónia